Városnapok 2018 – Augusztus 17. péntek

Esemény dátuma: 2018. augusztus 17. péntek
Kelemen Icus

Augusztus 16-20. között Városnapok!
városnapok

Augusztus 17. péntek

17.00 óra: Papi emlékkiállítás a Papi Lajos Alkotóházban
18 óra: A Város Napja ünnepi köszöntők – Rendezvénytér
18.15 óra Tárogató Hungarikum koncert (Terék József és zenekara) – Rendezvénytér

„A koncerten bemutatásra kerül a 2014 decemberében Hungarikummá lett tárogató, valamint annak különböző megszólalási lehetősége. Régi Rákóczi nóták felcsendülése mellett megszólalnak a magyarság összetartozásáról szóló közismert dallamok, verbunkosok, autentikus népzenei muzsikák, magyar nóták, cigányzenék, saját szerzemények, könnyűzenei összeállítások. A koncert érdekessége, hogy folyamatosan központi szerepben van a tárogató, melyet népi zenekar kísér hegedű, brácsa, cimbalom, nagybőgő hangszerekkel. A virtuozitást fokozza a cimbalommal és hegedűvel történő folyamatos szólópárbaj, illetve a mindezt stílusosan és ugyanolyan virtuózan kísérő brácsa és nagybőgő. Az egyes koncerteknél énekessel kiegészülve adunk Hungarikum koncertet, melyhez professzionális néptáncosok is kérhetők az igényeknek, valamint a helyi adottságoknak megfelelően”.

19.30: Táncház Terék József és zenekarával – Nagykun klub
19.30: Süteménykóstoló a Városi Nyugdíjas Klub tagjai jóvoltából – Nagykun klub
20.30 óra: LGT Zenevonat Szuperkoncert – Rendezvénytér

„A rajongók a jól ismert slágereket az LGT ikonjaival Karácsony Jánossal és Solti Jánossal élvezhetik, fellép a műsorban a fiatal generáció egyik legigéretesebb gitáros-énekese Heincz Gábor Biga valamint Nika. Kísér Abrakazabra zenekar.

A fergeteges koncerten a 70-es, 80-as évek egyik legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb hazai együttesének olyan slágerei csendülnek majd fel, mint a A Kicsi, a Nagy, az Artúr és az Indián, az Annyi mindent nem szerettem még, a Miénk ez a cirkusz, Mindenki, Álomarcú lány, Nem adom fel…”