A szociális munka napja

Kelemen Icus

Ünnepi délutánon köszöntötte az önkormányzat a szociális munka napja alkalmából a helyi szociális és egészségügyi ellátásban, valamint karitatív tevékenységekben munkát végző személyeket. Az ünnepi délutánon fellépett Kiss Violetta és Orosz Balázs, a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola diákja és tanára, majd Tatár Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt. Ezt követően az önkormányzat által létrehozott Dr. Petkovich Tamás Szociális és Egészségügyi Díj átadására került sor.
A díjat idén az Országos Mentőszolgálat Kisújszállási Mentőállomásának Kollektívája kapta emberfeletti és példaadó munkájáért, a koronavírus-járvány idején is kiemelkedő helytállásáért, bátorságáért.
A kitüntető díjat Kecze István polgármester nyújtotta át Magyar Zsoltnak, a Mentőállomás vezetőjének, a kitüntetetteket Monoki Kálmánné méltatta. A mentőállomás kollektívája jelenleg 13 főből áll. A dolgozók lelkiismeretes munkát végeznek, szakmai tudásuk legjavát adva nyújtanak sürgős segítséget. Mentőgépkocsijaikkal éves szinten átlagban 150.000 kilométert teljesítenek, és eközben 2500-3000 beteget látnak el. Munkájuk minden nap új és újabb kihívások elé állítja őket, de éppen ez jelenti számukra a motivációt, a kihívást. A koronavírus-járvány megjelenése óta a mentési feladatok mellett a covid-mintavételi pontokon, valamint a mobil covid-mintavételi egységeken is helyt állnak. Az önkormányzat e díj adományozásával köszönetet mond a Kisújszállási Mentőállomás valamennyi tagjának példaadó munkájáért, elhivatottságáért, amellyel nap mint nap segítik a lakosságot, nemegyszer életet mentve.