Országos kampányt indított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az NKHV Zrt.

Kelemen Icus

A két szervezet együttműködési megállapodást kötött a szelektív hulladékgyűjtéssel és a tűzvédelemmel kapcsolatos információk megosztása, az állampolgárok környezettudatosabb, biztonság-orientáltabb viselkedésének fejlesztése céljából.
A kapcsolódási pontot első sorban a tűzesetek megelőzése, a szabálytalan égetési tevékenységek megakadályozása jelenti. Meg kell különböztetni a szabadtéri és a beltéri égetést. Jogszabályok alapvetően tiltják a háztartásokban keletkezett hulladék elégetését, ez alól az avar és növényi hulladék jelent kivételt, melynek meghatározott körülmények között történő égetése lehetséges, amennyiben azt önkormányzati rendelet engedélyezi.
A hulladék elégetése – a környezetre, egészségre gyakorolt károkon túl – jelentős anyagi károkat, sérülést, halált is okozhat, amennyiben a tüzet nem sikerül kontrol alatt tartani. A programban felhívjuk a figyelmet, hogy a szükségtelen hulladék eltávolítása történjen szelektív, környezettudatos módon. A szakmai programot alapvetően erre a gondolatra alapozzuk. A program mottója is a „Ne égesd el, gyűjtsd szelektíven!” felhívás.

XII. 47
2018. november 23.