Szemétszedési akció a FIVÉM szervezésében

Kelemen Icus

Október 30-án, Kisújszálláson szemétszedési akciót hirdetett a FIVÉM, a Fiatalok a Vidéki Értékek Megőrzéséért elnevezésű szervezet, amelynek célja alapvetően a mezőgazdaságban lejátszódó generációváltás segítése. Úgy gondolják, hogy a különböző problémák alapját a vidék elnéptelenedése jelenti. Szeretnének fiatalos és nemcsak fiataloskodó közösségeket építeni, melynek egyik új támaszpontja Kisújszálláson alakulhatna.
Ennek a célnak megvalósításáért érkezett Kisújszállásra Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Az akció egy „kerekasztal” megbeszéléssel indult, melynek résztvevői, a helyettes államtitkár asszony, Gégény Péter, az egyesület elnöke, Nagy Illés István ügyvezető alelnök és Dr. Kovács Tibor városunk alpolgármestere voltak.
Rácz Zsófia a megfelelő források lehetőségeiről adott tájékoztatást, a város pedig az ehhez szükséges felmérések elkészítésében nyújt segítő kezet az egyesület számára.
A szemétszedésen 15 fő vett részt és 4 órahossza alatt megközelítőleg 800 kg szeméttől sikerült megtisztítaniuk Kisújszállás külterületének egyik szakaszát.
Az akció a kormány, az egyesület és a város közötti együttműködés első sikeres lépésének tekinthető.