X. Népzenei és Művészeti Találkozó

Kelemen Icus

Ebben az évben tizedik alkalommal rendezte meg a Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona a Népzenei és Művészeti Találkozót. A 2011-ben útjára indított rendezvény tavaly jubilált volna, de a járvány helyzet miatt nem valósulhatott meg. A félnapos program két év múlva már egész napos rendezvénnyé nőtte ki magát. Egyre több intézményt és csoportot láttak vendégül Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, de megyén kívülről is. Volt olyan év, amikor Heves, Békés, Hajdú-Bihar, de még Vas megye is képviseltette magát.

Most 2021-ben ennyire széles körben nem tudtuk meghirdetni a Népzenei és Művészeti Találkozónkat a járványügyi korlátozások miatt. Május elején, ahogy enyhítettek a korlátozásokon elkezdték szervezni a rendezvényt. Az időpontot július 1-re tűzték ki és jöttek a jelentkezések, 12 csoport jelzett vissza. A rendezvényen 360 vendéget köszönthetett Papp Lászlóné mb. intézményvezető. A résztvevőket köszöntötte még F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Czibik Norbert András az SZGYF főigazgatója és Fodor Gusztáv Tiszaderzsi református lelkész a „Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány” kuratóriumának elnöke.

A színpadon egész nap folytak a művészeti bemutatók, a 20 intézményi fellépő közt két meglepetés vendég is színpadra állt. Kurucz Dániel és fia, aki hegedűvel kísérte édesapját. Ebéd után pedig a Heavy Brains zenekar játszott a színpadon. A fellépőknek egy kerámia dísztányért, logóval ellátott tornazsákot és emléklapot adtunk ajándékba. A legnagyobb érdeklődés a 250 szeletes óriás születésnapi torta felszolgálásánál volt, amelyet a babgulyás után osztottak szét. A napot tombola sorsolással zárták, amelyet nagyban támogattak a környező települések vállalkozói, az intézmény dolgozói, a rendezvényre érkező vendégek, családtagok és JNSZ Megyei ÉFOÉSZ.